Femei și Bărbați

cuplu gatind, femei si barbati

Ne place să susținem ideea că bărbații și femeile sunt egale. Adică dacă și bărbatul își pune șortul și ia mopul în mână, și femeia pune mâna pe lopată sau se duce cu mașina în service. Însă un lucru este clar: nu exista nici o femeie care să fie la fel ca un bărbat și nici invers. Pur și simplu circuitele interne nu sunt la fel. Iar acest lucru ar trebui conștientizat și acceptat invariabil. Puteți încerca să vă faceți partenerul să semene cu sexul opus, dar în cel mai bun caz rezultatul este jalnic. Există o logică pentru care lucrurile sunt așa cum sunt și vă vom explica imediat.

Asta poate suna a dezarmare, însă cred ca este un avantaj atât pentru bărbați cât și pentru femei. Nu încercați să vă luptați contra naturii celuilalt – este un consum extrem de mare de energie ce se va finaliza cu zero rezultate. Nu degeaba se spune că lupu' își schimbă blana dar năravul ba'. Puteți schimba aparențele sau puteți forța un anumit comportament, interiorul rămâne aproape neatins. Cu partenerul nu te lupți pentru a-l schimba, ci înveți cum funcționează, ce îl motivează, ce îl pune în mișcare și mai ales ceea ce îl demoralizează. Aceste informații rareori se pot asimila din cărți; ele trebuie învățate din practică. De asemenea, nu este un proces simplu și scurtă durată – putem învăța despre partenerul nostru până în ultima clipă a vieții. Odată ce încep să fie învățate aceste lucruri începe adevăratul dans și adevărata negociere: "eu dau puțin ca tu să fii fericit, tu dai puțin ca și eu să fiu fericit".

Deși sunt foarte multe diferențe între un individ sau altul, indiferent dacă sunt de același sex sau nu, există aspecte generale care ne pot ajuta în procesul de cunoaștere a partenerului.

Femeile sunt construite pentru a da, bărbații sunt făcuți pentru a lua.

Ok, poate sună extrem, dar nu o luați ad-literam. Nu știu cât de mult ați observat acest aspect, însă femeia în cele mai multe cazuri se sacrifică pentru binele și reușita familiei și a celor din jur. Iar bărbații în general sunt obișnuiți să aibă susținere și chiar protecție din partea femeii importante din viața lor. De aceea apar situații în care femeia ajunge să fie secătuită și sacrificată pe altarul familiei, în timp ce bărbatul habar n-are că ar fi existat vreo problemă.

Soluția este pe cât se poate de simplă: femeile ar trebui să se învețe să ceară și nu o dată, ci de mai multe ori. Acesta este un lucru care poate fi dificil sau ciudat pentru unele femei, însă pentru binele și sănătatea lor ar fi bine să-l învețe. Deși pare mărunt, în timp va face o diferență foarte mare pentru ambii parteneri. În ceea ce privește repetiția, aceasta este necesara deoarece bărbatul nefiind obișnuit cu cereri ce vin din direcția femeii, va avea nevoie de acomodare la noul stil.

​Există câteva idei preconcepute ce se transmit de la o generație la alta și care stau foarte bine ascunse în subconștient. Cum ar fi: "Sunt egoistă dacă îi cer ceva" sau "Dacă m-ar iubi cu adevărat nu ar trebui să îi cer; ci într-un mod mistic, el ar ști ce gândesc și mi-ar îndeplini toate dorințele într-o clipită”. Fetelor, mulți băieți vă iubesc sincer, dar n-au nici cea mai vagă idee cum să vă facă fericite, iar voi nu-i ajutați deloc!

Știm că în special femeilor le place să viseze la povești cu zâne și cu Feți Frumoși pe cai albi. Dar vă putem spune că 99.9% dintre bărbați nu sunt telepați și nu pot ști exact ce își dorește partenera. Cereți-i ceea ce vă doriți și vă asigur că nu va fi nemulțumit. Asta nu este o dovadă de egoism, ci de comunicare. Iar dacă vă poate îndeplini dorința și partenera este mai fericită și bărbatul este mai fericit.

Așadar fetelor, începeți treptat și cumpătat. Nu toate odată! Nu e Moș Crăciun, nici duhul lămpii. Nu cereți luna de pe cer, coroniță din rouă sau altele asemenea. Altfel veți pava drumul spre și mai multe probleme. Formulați cerințele într-un mod simplu și la obiect: "Nu întinzi tu rufele cât spăl eu vasele, ca apoi să petrecem puțin timp împreună?" sau "Mă ajuți cu strânsul hainelor și apoi te las în liniște să te uiți la meci? Ba chiar îți aduc și o bere!".

Încercați acum să faceți o listă de lucruri pe care v-ați dori să le primiți din partea partenerului vostru. Aveți grijă să fie lucruri simple și concrete. Descompuneți lucrurile mai complexe în sarcini simple. Iar dacă vreți un efect rapid, cereți-i mai mult de odată să facă acele lucruri. Îl veți ajuta să devină un om mai bun, iar voi veți fi cu mult mai fericite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *