Despre noi

Noi suntem Cristian si Raluca Coțoi. Amandoi am terminat Facultatea de Informatica si amândoi lucrăm în domeniul IT.

Avem 8 ani petrecuți împreună, iar relația noastră a început de la ideea de a forma un cuplu “pentru  1 zi, 1 lună sau mai mult”. Experiențele noastre dinaintea și din timpul relației ne-au dovedit că relația perfectă nu este un punct în care se ajunge, ci un drum pe care îl parcurgi cu partenerul de viață, și este într-o continuă dezvoltare și schimbare. Nu am privit niciodată lucrurile ca finalizate și am fost mereu dornici să lucrăm la relația noastră. Am învățat să ne înțelegem, să ne acceptăm și să ne iubim pentru toate lucurile care ne reprezintă pe noi ca și cuplu sau individualitate.

Am întâlnit și practicat multe tehnici terapeutice, însă le-am ales doar pe cele care au dat rezultate foarte bune pentru noi (și uneori și rapide) în remedierea unor situații conflictuale sau dureroase, tehnici precum: EFT, ho’oponopono, nutriție taoistă etc.

Raluca CotoiRaluca:  Sunt o persoană dinamică și foarte comunicativă. Sunt mereu interesată să aflu lucruri noi și să lucrez cu mine pentru a ajunge la o versiune mai buna a mea.

Cuvântul care mă caracterizează este „catalizator”. Am capacitatea de a aduce oameni în jurul meu și de a media situațiile pentru împlinirea scopului.

Cea mai mare realizare a mea până în momentul de fața o consider a fi relația minunată pe care o am alaturi de soțul meu. Mă bucur și sunt recunoscătoare pentru acest lucru în fiecare zi, deoarece mă susține enorm în toate activitățile pe care le întreprind.

Job-ul meu de zi cu zi este de Training Manager, ce m-a ajutat în a înțelege și conștientiza  cât de importantă este educația continuă, indiferent dacă ai 25 sau 60 de ani. M-a mai ajutat să-mi pun întrebări precum:  “Ce pot să ofer altora?”, “Cu ce pot să îi ajut pe alții?”.

Am decis să mă acreditez ca și trainer din dorința de a împărtășii cu alții lucrurile pe care le-am învățat din experiența proprie sau a celor din jur, contribuind astfel atât la dezvoltarea celor care ma înconjoară, cât și a mea.

Cristina CotoiCristian: Sunt o persoană calmă și dintotdeauna am fost interesat de mecanismele și principiile de funcționare ale minții umane. În căutările mele am întâlnit numeroase informații, dar am fost în mod special interesat de cele care aveau aplicație practică.

De profesie sunt inginer software, fiind astfel antrenat să caut variante de a îmbunătăți lucrurile și de a le face cât mai eficient. Acest lucru s-a manifestat și în relațiile mele, în special căsnicie, ajutându-mă să îmi croiesc conștient un drum spre o relație echilibrată și armonioasă.

Mi-am dezvoltat capacitatea de a percepe și de a înțelege cum funcționează în general mintea umană, iar acest lucru mi-a permis să observ foarte repede unde sunt problemele în percepția mea si a altor persoane. Am facut ajustări în modul în care gândesc și percep lumea din jurul meu și apoi am realizat că pot să împărtășesc și altora din „rețeta” găsită. Zic „găsită”, pentru că nu există ceva pur inovator și revoluționar, ci doar o filosofie rafinată de experiențe prin care am trecut.