Despre iertare

Trăim într-o lume în care informația circulă cu viteze fenomenale, iar asta face ca toate datele de care avem nevoie pentru a construi o relație sănătoasă să fie la îndemână… împreună cu încă de 20 de ori mai multe informații inutile.

E ușor în astfel de condiții să nu mai știi ce să asculți și pe cine să urmezi. E și mai ușor să „te faci că plouă” și să renunți la a mai căuta variante mai bune.

Una dintre cărămizile de bază ale unei relații armonioase este iertarea. Dar pe cât de importantă este, pe atât de rar este întâlnită.

Ideea iertării este simplă: lucrul neplăcut care s-a petrecut între tine și o altă persoană a lăsat urme în sufletul tău, iar prin iertare, recunoști aceste urme și alegi să le vindeci, să le dai o nouă încărcătură emoțională.

Folosind o astfel de abordare, un eveniment dureros din trecut poate fi transformat într-o lecție de viață, în care cealaltă persoană nu mai este dușmanul tău ci partenerul tău de joacă.

Sună ciudat și poate chiar utopic pentru o persoană care nu are acest reflex de a-și cere iertare, dar din punctul de vedere al celor care deja fac asta, nu este nici ciudat, nici idealist, ci este mai degrabă o necesitate pentru a menține sufletul curat și mintea relaxată.

A descrie gustul fructului dragon unei persoane care nu a gustat niciodată așa ceva, este aproape imposibil. La fel este și cu descrierea efectelor iertării cuiva care nu a făcut asta zilnic pentru luni și ani de zile.

Observați în jurul vostru atunci când aveți ocazia, ce efecte are absența iertării. Câte emoții otrăvitoare sunt ținute în suflet poluând mintea și acțiunile pe care le face persoana. E păcat… atât pentru cel care găzduiește durerea cât și pentru toți cei din jur…

Pe scurt, nu lăsați să apună soarele fără să vă cereți iertare celor cărora v-au greșit sau să vă cereți voi iertare pentru greșelile voastre. Faceți asta pentru următoarele 3 săptămâni și apoi veți înțelege de ce toate religiile pun un deosebit accent pe iertare și de ce stă la baza multor tehnici ca EFT (tehnici de eliberare emoțională) sau ho'oponopono.

Iertarea este una dintre cărămizile fundamentale ale unei relații armonioase.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *